Rekrytointi vaatii osaamista onnistuakseen

Rekrytointi on prosessi, jossa hyvä suunnittelu ja aikataulutus takaavat tavallisesti myös sujuvan etenemisen. Samaan aikaan kyseessä on hyvin inhimillinen toiminta, joten mitä erilaisemmat asiat voivat vaikuttaa prosessin kestoon, tavallisimmin sen venymiseen. Lisäksi rekrytointi on muuttunut yhä enemmän hakijoiden ehdoilla toimivaksi. Hyviä osaajia on vaikea löytää. Tämän vuoksi myös hyvä työnhakijakokemus korostuu.

Yksinkertaistaen rekrytointi onnistuu silloin, kun sekä työnantaja että työnhakija ovat tyytyväisiä. Toinen saa porukkaan juuri sopivan osaajan ja toinen itselleen parhaan työpaikan.

Onnistuneet rekrytoinnin kriittisin vaihe on profiilin määrittäminen. On tiedettävä mitä etsitään. Määrittämisvaiheessa on tärkeää ymmärtää, että profiili ei ole vain erilaisten ominaisuuksien luettelo, vaan tavoitteet kannattaa keriä auki organisaation lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteista ja siitä, mitä ne tarkoittavat täytettävän toimenkuvan kohdalla.

Opas onnistuneeseen rekrytointiin

Kokosimme yksiin kansiin rekrytoinnin oleellisimmat suuntaukset – ja samalla tärkeimmät asiat, jotka vaikuttavat rekrytoinnin onnistumiseen ja tuloksellisuuteen.

Rekrytointioppaan luettuasi ymmärrät...

  • mitä kaikkea tuloksellisen rekrytoinnin suunnittelussa täytyy huomioida
  • miten tavoitat aktiivisten hakijoiden lisäksi parhaat passiiviset ehdokkaat
  • millä kaikilla tavoilla digitalisaatio  ja tekoäly vaikuttavat rekrytointiin
  • mistä hakijakokemus muodostuu ja miksi se on tärkeämpi kuin koskaan
  • mitä ovat rekrytoinnin virhelähteet ja miten niiden vaikutuksen voi minimoida.
opas-kansi_rekrytointiopas-onnistuneeseen-rekrytointiin kopio-2

Millainen on hyvä työpaikkailmoitus?

Kun rekrytoitava profiili on määritelty, päästään itse ilmoittelun pariin. Näkyvimmässä osassa on luonnollisesti työpaikkailmoitus.

 Työpaikkailmoituksen tärkein tavoite on houkutella toivotut henkilöt hakijoiksi. Tänä päivänä perinteinen työpaikkailmoitus ei välttämättä enää riitä. Tarvitaan erottautumista massasta.

Tähän oppaaseen olemme koonneet vinkkimme siihen, miten voit viilata ilmoituksesta persoonallisen ja kohdennetun halutuille hakijoille. Lisäksi löydät oppaasta työpaikkailmoituksen mallin.

Lataa opas 

Onnistu työhaastattelussa ja saa oikea kuva kandidaateista

Työhaastattelu on paitsi mahdollisuus saada lisätietoa kandidaateista, myös merkittävä mahdollisuus vaikuttaa hakijakokemukseen. Kysymysten ja koko tilanteen ammattimaisuus painaa kandidaatin päätöksessä ottaa tarjottu työ vastaan. Jos valmistautuminen jää puolitiehen, voi kokematon haastattelija päätyä räpeltämään hakijan CV käsissään yhtään kunnon kysymystä esittämättä.

Mitä kysyä työhaastattelussa?

Millaisia sitten ovat hyvät työhaastattelukysymykset? Mitkä puolestaan ovat kiellettyjen listalla? Blogistamme löydät listan kysymyksistä, joita välttää.

Kysymyksiä työhaastatteluun – tehtäväkohtaisesti!

Muistilistamme antavat eväät tehokkaaseen haastatteluun ja valintaan. Valitse alta sopivan tehtävän muistilista:

Harkitsetko rekrytoinnin ostamista palveluna?

 

Asiantuntijoillamme on näkemystä ja kokemusta erilaisten organisaatioiden osaamistarpeiden täyttämisestä. Autamme sinua oikeanlaisen lähestymistavan valinnassa ja oikeiden osaajien tavoittamisessa. Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Lataa myös rekrytoinnin ostajan muistilistamme avuksesi.