Työmarkkinabarometri tutkii työelämän trendejä ja haasteita


Työmarkkinabarometri Q3 2022 Suomen tulos

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri tutkii työnantajien rekrytointiaikeita globaalisti sekä lokaalisti. Toimialakohtaisen työmarkkinadatan lisäksi tutkimus käsittelee myös osaajapulaa. Tutkimustulokset tarjoavat tärkeää tietoa toimialasi työllisyysnäkymistä sekä auttavat henkilöstöstrategian kehityksessä.

Yhteenveto Suomen tuloksista Q3 2022

Infograafi (pdf) Suomen tuloksista Q3 2022

MPG-Osaajapula

Mikäli tarvitset kattavamman raportin, niin voit tilata sen yhteydenottolomakkeen kautta. Voit myös varata yhteisen ajan osaajapularaportin 2022 läpikäyntiin asiantuntijamme kanssa (noin 30 minuutin toimialakohtainen läpikäynti). 

Suomen työmarkkinabarometria koskevat lisätiedot ja liitteet voit ladata osoitteesta https://go.manpowergroup.com/meos


Huhtikuussa 2022 tehty ManpowerGroupin työmarkkinabarometri on kattavin, tulevaisuuteen katsova työllisyystutkimus, jota käytetään maailmanlaajuisesti. Työllisyysnäkymiä kuvaava indikaattori lasketaan ottamalla niiden työnantajien prosenttiosuus, jotka ennakoivat rekrytointiaktiivisuuden lisääntymistä, ja vähentämällä tästä niiden työnantajien prosenttiosuus, jotka ennakoivat rekrytointiaktiivisuuden vähenemistä. Suomessa tutkimukseen osallistui 519 työnantajaa. Katso ManpowerGroupin Työmarkkinabarometrin täydelliset tulokset osoitteessa https://go.manpowergroup.com/meos. Työmarkkinabarometrillä on 60-vuotisjuhlavuosi.

Baro_kuva


”Ilahduttaa havaita, että kaikista ulkoisista uhkista ja epävarmuuksista huolimatta Suomen yritysten työllistämisnäkymät seuraavalle vuosineljännekselle ovat erittäin vahvat. Tutkimuksen tulos on vuonna 2012 alkaneen Suomen mittaushistorian kovin ja tulokset ovat korkealla tasolla kaikilla toimialoilla sekä myös alueellisesti” ManpowerGroup Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Matti Kariola